Sastojci:
5 jaja
170 g šećera
2 dl jogurta
2 dl ulja
ekstrakt vanile po ukusu
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanil-šećer
100 g zamrznutih jogoda
100 g zamrznutih višanja
100 g zamrznutih malina
100 g bele čokolade
100 g crne čokolade
50 g suvih brusnica
šećer u prahu (za posipanje)
Isprobajte i…
Priprema:
1. Zamrznuto voće ostaviti da se odmrzne, pa ga dobro procediti od suvišne tečnosti.
2. Umutiti belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer.
3. Dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje.
4. Zatim dodati jogurt, ulje i ekstrakt vanile po ukusu.
5. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanil-šećerom, pa sve dobro sjediniti.
6. Dobijenu smesu uliti u podmazan i brašnom posut pleh.
7. Odozgo poređati voće, pa peći u rerni zagrejanoj na 180°C 15 minuta ili dok kora ne porumeni. Nakon toga ostaviti je da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Posebno otopiti belu i crnu čokoladu sa uljem, te preliti preko ohlađenog kolača.
2. Posuti ga brusnicama i šećerom u prahu.
Recept Milice Aleksić iz Novog Sada
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net