Sastojci:
2-3 velike, cele, neoljuštene pomorandže (oko 600g)
6 jaja
250 g mlevenih badema
200 g šećera
malo parče (veličine palca) rendanog đumbira po želji
1 kašičica sode bikarbone
suvog grožđa, višanja ili drugog suvog voća po želji
ISPROBAJTE I… Bademove keksiće
Priprema:
1. Pomorandže oprati i kuvati ih cele (sa korom) u vodi dok potpuno ne omekšaju.
2. Zatim ih procediti i štapnim mikserom od njih napraviti pire.
3. Jaja penasto umutiti sa šećerom, pa dodati pire od pomoranži.
4. Lagano mešajući u smesu dodati bademe, đumbir i sodu bikarbonu.
5. Smesu uliti u odgovarajuću tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne dobije zlatnožutu boju.
6. Gotov kolač po želji ukrasiti suvim voćem ili šećerom u prahu.
Recept Smiljke Gavrilov iz Novog Sada
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net