SASTOJCI
- 500 g tankih kora
- 1 kg očišćenih višanja
- 1 jogurt u čaši
- 1 šolja ulja
- 1 šolja griza
- 1,5 šolja šećera
- 5 jaja
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 1 šolja šećera
- 2 dl vode
PRIPREMA
1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo.
2. Odvojiti dve kore, premazati ih filom pa poređati višnje na jedan kraj kore. Uviti u rolnu. Ukupno napraviti 8 rolni.
3. Rolne ređati u podmazanu tepsiju. Iseći svaku na kocke i peći na 200 ºC dok ne porumene.
4. Napraviti sirup: skuvati vodu sa šećerom te ostaviti da se ohladi.
5. Kada je baklava pečena, izvaditi je iz rerne i preliti hladnim sirupom.
Recept Ivane Mandić iz Bačke Palanke