Sastojci:
Za fil:
8 dl mleka
2 pudinga od vanile
5 kašika šećera
Za koru:
250 g brašna
250 g šećera
1 vanil-šećer
1 prašak za pecivo
5 jaja
2 kašike kakaoa
1 dl mleka
1 dl ulja
Za preliv:
4 dl kisele pavlake
6 kašika šećera u prahu
Isprobajte i…
Priprema:
Fil:
1. U 1 dl mleka izmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom.
2. Dodati puding u mleko i mešati dok se ne zgusne, a potom ostaviti da se ohladi.
Kora:
1. Žumanca penasto umutiti postepeno dodajući šećer i vanil-šećer. Zatim dodati ulje i mleko, te sve dobro sjediniti.
2. Dodati mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo, pa promešati varjačom.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, te lagano umešati u prethodnu smesu.
4. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći na 200°C 5 minuta, a zatim izvaditi iz rerne.
Finalni postupak:
1. Kašikom uzimati fil i stavljati gomilice preko kore, praveći razmake.
2. Vratiti u rernu, sniziti temperaturu na 180°C i peći još 40 minuta.
3. Pred kraj izmutiti pavlaku sa šećerom u prahu, premazati kolač i završiti pečenje.
4. Ostaviti da se ohladi, te iseći na kocke i poslužiti.
Recept Jadranke Tot iz Jarkovca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net