Sastojci:
Za piškotu:
4 jajeta
8 kašika tople vode
200 g šećera
200 g brašna
Za žuti fil:
1 l gaziranog soka od pomorandže
3 pudinga od vanile
5 kašika šećera
Za beli fil:
1 l mleka
6 kašika gustina
7 kašika šećera
100 g margarina
Za dekoraciju:
2 kesice šlaga
ISPORBAJTE I… Nežne kokos kocke
Priprema:
Piškota:
1. U odgovarajućoj posudi ulupati belanca u èvrst sneg, a potom dodati vodu i šećer te mutiti dok se ne otopi.
2. Potom postepeno dodavati jedno po jedno žumance i na kraju umešati brašno.
3. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen pleh i peæi u zagrejanoj rerni na 200 *C oko 20 minuta.
Žuti fil:
1. U 2 dl soka od pomorandže razmutiti puding, a preostali sok ostaviti da provri sa šećerom. Potom ukuvati razmućen puding i mešati da se zgusne.
2. Topao puding sipati preko piškote (kako se fil ne bi kasnije odvajao od piškote).
Beli fil:
1. U 150 ml mleka razmutiti gustin sa šeæerom i vanil-šećerom.
2. U preostalo mleko staviti kocke margarina i zagrevati dok se margarin ne otopi, pa ostaviti da proključa. Potom ukuvati prethodno razmućenu smesu i neprestano mešati da se fil zgusne.
3. Topao krem sipati preko žutog fila.
4. Kolač premazati šlagom pripremljenim prema uputstvu sa kesice i ostaviti u frižideru da se dobro stegne.
Recept Radomirke Pejčić iz Pirota
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net