Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
750 ml mleka
120 g šećera
70 g gustina
50 g kakaoa
100 g čokolade
125 g margarina sa ukusom ruma
1 kašika ruma
Za glazuru:
100 g čokolade
3 kašike mleka
1 kašika ulja
ISPROBAJTE I… Citrus štanglice
Priprema:
1. Kakao i gustin pomešati, sipati u 200 ml mleka i dobro izmešati kako ne bi ostale grudvice.
2. Ostatak mleka ostaviti da se zagreva sa šećerom, ali ne da provri.
3. Dodati mešavinu gustina i kakaoa u mleko i mešati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
4. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
5. Na kraju dodati margarin i rum pa ponovo promešati da se margarin otopi i svi sastojci sjedine.
6. Ostaviti da se prohladi, a potom mlakim filom premazivati kore i ređati jednu na drugu dok se ne potroši sav materijal. Poslednju koru ne premazivati.
7. Otopiti čokoladu sa mlekom i uljem, te preliti odozgo i ravnomerno rasporediti.
8. Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne, a nakon toga iseći na štanglice i poslužiti.
Recept Jelene Nikolić iz Zaječara
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net