Sastojci:
Za koru:
400 g mlevenog keksa
150 g margarina
100 g šećera u prahu
4 kašike mleka
2 kašike meda
Za fil I:
500 ml mleka
4 kašike griza
3 kašike gustina
100 g margarina
6 kašika šećera
3 ķašike kokosa
Za fil II:
300 g malina (svežih ili smrznutih)
300 ml vode
1 puding od malina
5 kašika šećera
Za fil III:
200 ml slatke pavlake
200 ml kisele pavlake
100 g šećera u prahu
Ostalo:
3-4 banane
ISPROBAJTE I… Malina čupavce
Priprema:
Kora:
1. Umutiti omekšali margarin sa šećerom u prahu, dodati mleveni keks, mleko i med i sve dobro sjediniti.
2. Dobijenu smesu rasporediti na dno odgovarajuće tacne, utapkati je i izravnati, pa preko složiti iseckane kolutiće banane.
Fil I:
1. U malo mleka razmutiti griz i gustin, a ostatak pošećeriti i staviti da provri. U vrijuće mleko uliti razmućenu smesu i mešati dok se ne zgusne.
2. Kada se fil ohladi, sjediniti ga sa umućenim margarinom i kokosom, i sve naneti preko kore s bananama.
Fil II:
1. U vodu sipati šećer, dodati maline i sve zajedno kuvati 10 minuta na umerenoj temperaturi.
2. Razmućen puding zakuvati u vodi s malinama, i uz neprestano mešanje kratko sve prokuvati. Kada se smesa prohladi, namazati je preko belog fila.
Fil III:
1. Kiselu pavlaku izmešati sa šećerom u prahu, sjediniti je sa umućenom slatkom pavlakom i sve zajedno kratko izmiksati. Dobijenim filom premazati kolač, po želji ga ukrasiti i staviti u frižider da se ohladi i stegne.
Recept Slavice Mirković iz Velike Plane
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net