Sastojci:
500 g kora za krempitu
1,5 l mleka
250 g šećera
8 jaja
8 kašika brašna
2 pudinga od vanile
500 ml biljne pavlake
Za dekoraciju:
100 g čokolade
3 kašike ulja
ISPROBAJTE I… Glamur krempita
Priprema:
1. Kore za krempitu odmrznuti, rastanjiti, izbosti viljuškom i ispeći.
2. Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati im brašno, puding i ½ litre mleka, pa sve dobro sjediniti.
3. Ostatak mleka staviti da prokuva, a potom polako uliti u pripremljenu smesu i mešati žicom za mućenje dok se dobro ne zgusne. Dodati umućena belanca i još malo mešati na toploj ringli.
4. Posudu s kremom staviti u hladnu vodu da se što pre ohladi, ali povremeno promešati da se ne bi uhvatila korica.
5. Umutiti biljnu pavlaku i mikserom je sjediniti s ohlađenim kremom.
6. Fil naneti na jednu koru, a drugu iseći na kvadrate željene veličine i poređati preko fila.
7. Otopiti čokoladu, dodati joj ulje pa dekorisati krempitu.
Recept Jovanke Komnenović iz Temerina
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net