Sastojci:
Za testo:
250 g margarina
70 g šećera
1 jaje
300 g brašna
40 g kakaoa
prstohvat soli
Za fil:
džem od kajsija po potrebi
Ostalo:
100 g čokolade
malo ulja
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Testo:
1. U dubljoj posudi umutiti margarin, postepeno dodajući šećer.
2. Zatim dodati jaje, pa nastaviti mućenje.
3. Brašno pomešati s kakaom i prstohvatom soli, pa dodati umućenoj smesi.
4. Sve dobro promešati najpre varjačom, a zatim nastaviti miskerom sa nastavcima za testo.
5. Od dobijene smese oblikovati kuglice, pa ih poređati u pleh obložen pek-papirom.
Finalni postupak:
1. U svakoj kuglici prstom napraviti udubljenje, pa ih peći u rerni zagrejanoj na 170°C 15 minuta.
2. Pečene keksiće ostaviti da se ohlade, te ih napuniti sa džemom.
3. Čokoladu otopiti sa malo ulja na umerenoj temperaturi, te njome preliti keksiće.
Recept Jovanke Barošević iz Surčina
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net