Sastojci
Za testo:
500 g integralnog brašna
1 svež kvasac
300 ml mleka
50 g margarina
5 kašika šećera
Za fil:
1 kg jabuka
100 g mlevenog keksa
100 g šećera
1/2 teglice marmelade od jagoda
ISPROBAJTE I… Domaće keksiće
Priprema:
1. Staviti kvasac u malo toplog mleka s jednom kašičicom šećera da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati brašno, omekšali margarin, šećer, i ostatak toplog mleka. Dodati nadošao kvasac, pa umesiti testo. Ostaviti testo na toplom mestu oko 30 minuta da naraste.
3. Nadošlo testo podeliti na dva dela. Razviti jedan deo u krug, pa preko rasporediti izrendane jabuke i posuti ih šećerom i mlevenim keksom. Uviti u rolat, iseći na trougliće i poređati u tepsiju. 4. Drugi deo testa razviti u što veći krug, premazati ga marmeladom od jagoda. Uviti u rolat, iseći na trougliće i poređati u tepsiju.
5. Ostaviti još desetak minuta da odmore, a onda ih peći u rerni oko 20 minuta na 200°C.
Recept Tatjane Stojanović iz Debeljače
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net