Sastojci:
Za testo:
* 100 g otopljenog margarina
* 600 g brašna
* 150 g šećera
* prstohvat soli
* 1 jaje
* 2 kašike kisele pavlake
* 1/2 kašičice praška za pecivo
Za glazuru:
* 300 g čokolade
* 6 kašika ulja
Priprema:
1. U dublju posudu usuti brašno, dodati jaje, šećer, otopljeni margarin, kiselu pavlaku, prašak za pecivo i so te umesiti glatko testo.
2. Uzimati pomalo smese, oblikovati tanke štapiće pa ih ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
3. Štapiće peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Voditi računa da ne izgore, da im boja ostane zlatno-žuta. Ostaviti ih da se ohlade.
4. Čokoladu izlomiti i staviti u šerpicu, dodati ulje te sve zajedno otopiti na pari.
5. Svaki štapić umočiti u glazuru, pa ih ređati na rešetku kako bi se višak glazure ocedio.
6. Staviti ih u frižider da se stegnu a potom ih poslužiti.
Isprobajte i…
Recept Vesne Pavlović iz Požarevca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net