Sastojci:
200 g mlečne čokolade
100 g putera
100 g šećera
100 g brašna
3 jajeta
1 vanil-šećer
1/2 praška za pecivo
Za karamel:
200 g šećera
1 kašika vode
20 g putera
2,5 dl slatke pavlake
prstohvat soli
Za dekorisanje:
2,5 dl slatke pavlake
Isprobajte i…
Priprema:
Karamel:
1. Šećer i vodu sjediniti i staviti na tihu vatru da se šećer istopi.
2. U smesu potom dodati puter, vruću slatku pavlaku, so, i kuvati sve zajedno pet minuta na umerenoj temperaturi da se ne bi stvorila pena. Ostaviti karamel da se ohladi.
Mafini:
1. Puter i čokoladu otopiti, pa šerpu skloniti sa šporeta i dodati šećer, vanil-šećer i jaja. Smesu umutiti žicom ili varjačom. Na kraju dodati brašno pomešano s praškom za pecivo.
2. Korpice za mafine poređati na pleh i u svaku staviti po jednu supenu kašiku pripremljene smese. Rernu zagrejati na 180°C, i peći 10 minuta.
3. Izvaditi pleh iz rerne, pa u svaku korpicu sipati po kašičicu karamel preliva. Preko toga rasporediti ostatak smese za mafine, i sve vratiti u rernu da se peče još 10 minuta.
4. Hladne mafine dekorisati umućenom slatkom pavlakom i karamel prelivom.
Recept Novke Ćorde iz Velike Grede
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net