Sastojci:
1 čaša (od jogurta) šećera
1 vanil-šećer
2 jajeta
4 čaše brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 dl ulja
1,5 kašika meda
1 dl mleka
1/2 kesice cimeta
marmelade po ukusu
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Penasto umutiti jaja postepeno dodajući šećer i vanil-šećer.
2. Zatim lagano dodavati mleko, ulje, med i cimet uz neprestano mućenje.
3. Posebno pomešati brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, te dodavati u prethodnu smesu i sve dobro umesiti.
4. Od dobijene smese praviti loptice i ređati ih u pleh obložen pek-papirom. Praviti razmake između loptica kako se ne bi zalepile tokom pečenja.
5. U svakoj napraviti malo udubljenje, te staviti marmelade po ukusu.
6. Banine peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.
7. Izvaditi ih iz rerne, ostaviti da se ohlade, pa poslužiti.
Recept Vesne Marjanović iz Zaječara
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net