Sastojci:
250 g masti (ili margarina)
2 kašike šećera
1 jaje
1 žumance
1 kvasac
2 dl mleka
malo soli
800 g brašna
Za fil:
200 g rogača
150 ml mleka
100 g šećera u prahu
ISPROBAJTE I… Posne vanil štrudle
Priprema
1. U mlakom mleku razmrviti kvasac i ostaviti ga da nadođe.
2. Umutiti mast sa šećerom, dodati jaje, žumance, so i nadošli kvasac.
3. Postepeno dodavati brašno dok se ne umsei glatko testo.
4. Testo podeliti na tri jufke.
5. Za fil ostaviti da provri mleko sa šećerom, pa dodati rogač i ostaviti da se kuva nekoliko minuta. Skinuti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi.
6. Jufke razviti i filovati rogačem. Uviti u štrudle i poređati u podmazan pleh.
7. Ostaviti ih da odmore oko pola sata i peći ih u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
Recept Ružice Lončar iz Rume
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net