Sastojci:
80 g kokosovog brašna
300 g mlevenog keksa
5 kašika šećera
120 ml vode
5 kašika kikiriki putera (neslanog)
100 ml pinja kolada likera
30 g kokosovog brašna za dekoraciju
ISPROBAJTE I… Loptice od kokosa
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomešati mleveni keks sa kokosom i šećerom.
2. Potom umešati kikiriki puter i pinja kolada liker.
3. Izmesiti rukama postepeno dodavajući vodu, dok se ne dobije smesa podesna za oblikovanje.
4. Kada postane kompaktno, uzimati pomalo i dlanovima formirati kuglice veličine oraha.
5. Kuglice uvaljati u kokos, pa ih staviti u korpice i držati u frižideru do služenja.
Komentar:
Kolačić je podesan za proslave, ali i kao desert uz kaficu. Egzotičan zalogaj kakav jeste, ima posebnu preporuku za predstojeću sezonu jer se brzo sprema i ne treba da se peče.
Recept Nedeljke Milenković iz Beograda
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net