Sastojci:
Za koru:
* 300 g mlevenog keksa
* 2 šnite čokolade
* 1 kašičica kakaoa
* 70 g margarina
* 2 kašike soka od narandže
* mleko po potrebi
Za krem:
* 4 dl neutralnog jogurta
* 3 kašike šećera u prahu
* 400 g Hamburg grožđa
* 10 g želatina
* 1 dl mleka
* 3 kašike sitnog sira
ISPROBAJTE I… Tart sa grožđem
Priprema:
1. U mleveni keks dodati sok od narandže, otoljeni margarin s čokoladom i kakaom, i onoliko mleka koliko treba da se masa sjedini.
2. Uviti semsu u foliju i ostaviti je u frižider da se malo stegne.
3. Potom preko najlon kese oklagijom razvaljati keks masu tek toliko da se pokrije uzani dugački kalup.
4. Kalup obložiti aluminijumskom i prozirnom folijom pa prstima utapkati keks masu po dnu i stranicama kalupa. Kalup odložiti u frižider dok se priprema krem.
5. Grožđe oprati i ocediti, pa svaki grozd preseći napola i očistiti od koštica.
6. U 1 dl vrelog mleka dodati želatin i mešati dok se ne otopi.
7. Sjediniti jogurt, šećer u prahu i sitan sir, dodati očišćeno grožđe i mleko sa želatinom energično mešajući kako bi se želatin sjedinio s jogurtom.
8. U kalup sipati krem sve do ivice keks mase i vratiti u frižider da odstoji tri do četiri sata. Iseći kolač na šnite i poslužiti.
Recept Anice Radonjić iz Niša
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net