Sastojci:
Za koru:
600 g brašna
600 g šećera
6 dl mleka
2 kašičice cimeta
1 kašičica soda bikarbone
2 kašike pekmeza od kajsije
Za fil:
pekmez od kajsija po potrebi
Za čokoladnu glazuru:
3 štangle čokolade
3 kašike ulja
ISPROBAJTE I… Domaće krofne sa cimetom
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno sa šećerom i cimetom, pa dodati sodu bikarbonu.
2. Zatim u smesu dodati mleko i pekmez. Sve lepo sjediniti.
3. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom, te peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 25 minuta.
4. Gotovu koru ostaviti da se malo prohladi, a zatim premazati pekmezom od kajsija.
5. Na pari otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača.
Recept Andree Čabai iz Malog Iđoša
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net