Sastojci:
5 dl mleka
150 g šećera
1/2 kesice limuntusa
100 g šlaga
150 ml kisele vode
4 kašičice čokolade u prahu
ISPROBAJTE I… Čokoladni sladoled
Priprema:
1. Skuvati mleko, skloniti ga sa šporeta pa dodati šećer i neprestano mešati dok se sasvim ne otopi.
2. U ohlađeno mleko sipati limuntus i promešati. Potom ga uliti u odgovarajuću posudu sa poklopcem i staviti u zamrzivač na nekoliko sati da se stegne.
3. Umutiti šlag sa hladnom kiselom vodom. U njega zatim dodavati, kašiku po kašiku, smrznuto mleko. Ako je potrebno, prethodno ostaviti mleko malo na sobnoj temperaturi kako bi se lakše umutilo.
4. Podeliti smesu na dva jednaka dela. Jedan deo ostaje beli, a u drugi dodati čokoladu u prahu.
5. Obe smese sipati u dve različite posude, poklopiti ih i staviti u zamrzivač.
6.. Kašikom za sladoled vaditi kugle, po želji ih dekorisati napolitankama i preliti topingom od čokolade.
Savet: Ovo je idealan letnji sladoled jer ne sadrži jaja.
Recept Božane Tot iz Jarkovca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net