Brzi i ukusni mafini sa ukusom zdrave i lekovite aronije.
Sastojci:
* 2 jajeta
* 1/2 čaše (od 2dl) jogurta
* 1/2 čaše mleka
* 2/3 čaše ulja + za podmazivanje
* 230 g šećera
* 230 g brašna
* 1/2 praška za pecivo
* 2 vanil-šećera
* 30 g aronije
ISPROBAJTE I… Tiramisu mafine
Priprema:
1. Umutiti jaja sa šećrom i vanil-šećerom, a potom dodati jogurt, mleko i ulje. Na kraju lagano umešati brašno povezano s praškom za pecivo.
2. Dobijenu smesu sipati u uljem podmazan kalup za mafine. Ne puniti otvore do vrha jer će tokom pečenja testo narasti.
3. Preko testa poređati po nekoliko bobica aronije.
4. Mafine peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata, dok ne porumene. Pečene mafine izvaditi iz kalupa i poslužiti. Jednako su ukusni i vrući i hladni.
Recept Zorice Stajić iz Požarevca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net