Sastojci:
3 jajeta
150 g šećera
2 vanil-šećer
250 ml jogurta
300 g brašna + za posipanje
1 prašak za pecivo
3 kašike suncokretovog ulja + za podmazivanje
300 g šljiva
700 g bresaka
šežer u prahu
ISPROBAJTE I… Bela pita
Priprema:
1. Šljive i breskve dobro oprati, oljuštiti i iseći na manje komade.
2. Brašno sjediniti s praškom za pecivo, a u posebnoj posudi jaja penasto umutiti s šećerom i vanil-šećerom.
3. U umućeno smesu dodati jogurt, polovinu brašna i ulje pa sve dobro izmiksati. Na kraju umešati preostalo brašno.
4. Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh, preko njega poređati voće i sve zajedno peći na 180°C oko 30 minuta. Kad se kolač ohladi iseći ga, posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Savet: Možete koristiti i kruške, jabuke ili bilo koje drugo voće po želji.
Recept Irene Kiš iz Temerina
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net