Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
Za fil:
250 g mentol karamela
800 ml mleka
4 pudinga od vanile
300 ml slatke pavlake
250 g margarina
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
Za dekoraciju:
200 ml slatke pavlake
50 g crne čokolade
ISPROBAJTE I… Karamel- lešnik tortu
PRIPREMA:
Fil:
1. Prokuvati 500 ml mleka s mentol karamelama.
2. Posebno umutiti puding sa 300 ml mlakog mleka i sipati u prokuvano mleko s karamelama. Mešati dok se ne zgusne, a potom skolniti s ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Penasto umutiti margarin i sjediniti ga s ohlađenim pudingom.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šam, pa sjediniti s ohlađenim filom. Sve dobro povezati a zatim podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati otopljenu crnu, a u drugi otopljenu belu čokoladu.
Finalni postupak:
1. Rozen korice filovati naizmenično u tankom sloju crnim, pa belim filom.
2. Tortu dekorisati umućenom slatkom pavlakom i rendanom čokoladom, pa ostaviti preko noći u frižideru da se stegne i ohladi.
Recept Anite Cvetković iz Vlasotinca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net