SASTOJCI
Za kore:
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 1 kašika kakaoa
Za fil:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 2 pudinga od vanile
- 7,5 dl mleka
- 250 g ”classic” margarina
- 100 g šećera u prahu
- džem od jagoda
- voće po želji
- 2 šlaga
PRIPREMA
1. Umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera i 5 kašika brašna. Uliti u pleh i na 200 °C ispeći koru. Postupak ponoviti još jednom, ali u smesu dodati i 1 kašiku kakoa.
2. Vruće kore uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohlade.
3. Posebno umutiti žumanca, šećer i puding od vanile pa dodati u ključalo mleko. Kada se fil zgusne, ostaviti ga da se ohladi.
4. Umutiti margarin i šećer u prahu, a posebno umutiti belanca u čvrst sneg.
5. Belanca i margarin dodati u žuti fil i promešati.
6. Braon koru nafilovati pripremljenim filom, a žutu koru premazati džemom od jagoda. Obe kore uviti u rolat i iseći na kolutove širine 1 cm.
7. Na tacnu ređati naizmenično braon pa žuti kolut i premazati polovinom preostalog fila. Zatim poređati iseckano voće. Ponoviti postupak još jednom i tortu ukrasiti šlagom.
Recept Ilone Novak iz Zemuna