Sastojci:
Za piškotu:
16 jaja
16 kašika šećera
12 kašika brašna
16 kašika mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l slatke pavlake
200 g čokolade
ISPROBAJTE I… Tortu “Belo jutro”
Priprema:
Piškote:
1. Penasto umutiti 4 žumanceta postepeno dodajući 4 kašike šećera.
2. Posebno umutiti 4 belanceta u čvrst šam.
3. Dodati belanca u žumanca uz lagano mešanje, a zatim umešati 3 kašike brašna, ¼ praška za pecivo i 4 kašike oraha.
4. Sve dobro sjediniti, te izliti u pleh obložen pek-papirom i peći u rerni zagrejanoj na 225°C 15 minuta. Na isti način od preostalog materijala napraviti još 3 piškote.
Fil:
1. Umutiti 750 ml slatke pavlake u čvrst sneg, dodati 150 g otopljene čokolade i sve dobro promešati.
Finalni postupak:
1. Prve 3 piškote premazivati pripremljenim filom i ređati jednu na drugu.
2. Od poslednje piškote iskrojiti dva oblika tela gitare i jedan oblik vrata. 3. Iskrojene oblike takođe premazati filom i spojiti, pa staviti na sredinu prethodno nafilovanih piškota.
4. Otopiti preostalu čokoladu i premazati tortu.
5. Umutiti 250 ml slatke pavlake, pa poslastičarskim džakom dekorisati po želji.
Recept Violete Gabor iz Ljutova
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net