Sastojci:
200 g belog brašna
250 g margarina
100 g integralnog brašna
1 prašak za pecivo
100 g šećera
1 pomorandža (sok i korica)
1 jaje
100 ml mleka
Za dekoraciju:
200 g crne čokolade
50 g margarina
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Umutiti penasto jaje s margarinom. Dodati šećer pa dobro sjediniti.
2. Pomešati belo brašno, integralno brašno i prašak za pecivo pa lagano dodati umućenim jajima i sve dobro izmutiti. Sipati mleko, sok i narendanu koru pomorandže.
3. Oklagijom razvući testo, pa čašom vaditi keksiće i ređati u pleh postavljen pek-papirom.
4. Peći u rerni na 180°C oko 15 minuta.
5. Čokoladu rastopiti na pari s margarinom te preliti preko ohlađenog keksa. Ostaviti da se stegne i servirati.
Recept Tine Horvat iz Beograda
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net