Sastojci:
1 kg brašna
600 ml mleka
1/2 kocke kvasca
2 jajeta
2 žumanceta
400 g šećera + 6 kašika
prstohvat soli
100 g kokosa
džem
5 kašika kakaoa
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Podeliti brašno u dve posude. U prvu činiju dodati 3 kašike šećera, malo soli, 1 jaje i 1 žumance, uliti 300 ml toplog mleka u kojem je prethodno rastopljena 1/4 kockice kvasca, i zamesiti glatko testo.
2. Na isti način zamesiti i drugi deo testa, ali u smesu dodati i 5 kašika kako praha. Ostaviti testo da nadođe, oko dva sata.
3. I jedan i drugi deo testa nakon tog vremena podeliti na 6 jednakih jufkica. Rastanjiti prvo tamno testo, a zatim i belo, pa ih položiti jedno preko drugog.
4. Tako poklopljeno testo iseći na 8 trouglova. Svaki nafilovati džemom i zamotati u kiflicu.
5. Kiflice peći na 200°C oko pola sata, dok ne porumene. Ostaviti ih da se ohlade a zatim pripremiti sirup.
6. Staviti 400 ml vode i 400 g šećera da se špinuje. Skinuti sve sa šporeta i u vreli sirup nakratko potopiti kiflice, a potom ih uvalajti u kokos i servirati.
Recept Rade Lazić iz Radalja
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net