Sastojci:
Za fil:
2 l mleka
200 g brašna
250 g šećera
250 g margarina
Za kore:
500 g brašna
180 g pavlake
2 jajeta
50 g margarina
2 kašike šećera
1 prašak za pecivo
Ostalo:
šećera u prahu
3 kašike ulja
Isprobajte i…
Priprema:
Fil:
1. U 250 ml mleka razmutiti brašno tako da nema grudvica, a ostalo mleko zajedno sa šećerom staviti da provri.
2. U vrijuće mleko uliti razmućenu smesu i mešati dok se lepo ne zgusne, pa ostaviti fil da se ohladi.
Kore:
1. Za to vreme sjediniti brašno, pavlaku, jaja, margarin, šećer i prašak za pecivo, te zamesiti testo. Testo treba da bude glatko, rastegljivo i da se ne lepi za prste.
2. Podeliti testo u tri jednake jufke i ostaviti 20 minuta da odstoji. Prevrnutu tepsiju premazati jednom kašikom ulja, i preko nje rukama tanko razvući prvu koru.
3. Koru peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 12 minuta. Čim porumeni, izvaditi je iz rerne. Na isti način ispeći još dve kore.
Finalni postupak:
1. U ohleđen fil dodati omekšao margarin i mikserom sjediniti sastojke.
2. Na prvu koru naneti fil, ponoviti postupak i završti sa trećom korom. Odozgo posuti šećer u prahu i ostaviti kolač da odstoji preko noći.
Recept Ravijojle Mirić iz Rastina
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net