Sastojci:
1 čaša (od 2 dl) jogurta
1 čaša šećera
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
2 jajeta
1 prašak za pecivo
2 vanil-šećera
cimet
500 g kajsija
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Jaja umutiti sa šećerom i vanil-šećerom, pa postepeno dodavati ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. U podmazanu vatrostalnu činiju sipati pripremljenu smesu.
2. Kajsije oprati, očistiti i sa unutrašnje strane posuti šećerom i cimetom.
3. Preko testa složiti kajsije, što gušće to bolje. Blago ih utisnuti u smesu kako ne bi ostale na površini.
4. Kolač peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni. Pečen kolač posuti šećerom u prahu, iseći i poslužiti.
Recept Milene Rakić iz Bora
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net