SASTOJCI
Za koru:
750 g brašna
220 g masti
300 g šećera
3 jaja
malo soda bikarbone
mleka po potrebi
Za fil:
2 šolje mlevenih oraha
4 kašike džema od kajsija
malo ekstrakta od ruma
šećera po ukusu
2 štangle čokolade za
kuvanje
mleka po potrebi
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
ulje
PRIPREMA
1. Pomešati brašno, sodu bikarbonu, šećer, jaja i mast. Dodati mleka po potrebi i zamesiti glatko testo.
2. Testo podeliti na 4 jufke. Razviti svaku koru i peći na prevrnutoj brašnom posutoj tepsiji na 200 °C
. 3. Pomešati mlevene orahe, džem, ekstrakt ruma i šećer po ukusu. Izmrviti dve kore i dodati u smesu. Zaliti mlekom, dodati čokoladu i sjediniti.
4. Napraviti glazuru: otopiti čokoladu sa malo ulja.
5. Koru poprskati mlekom da omekša, premazati je filom pa staviti drugu koru. Ponovo poprskati mlekom gornju koru i naneti glazuru
Recept Marice Popov iz Vrbasa