Sastojci
Za kore:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 125 g margarina
- 200 g mlevenih lešnika
- rendana kora i sok od 1/2 limuna
- 1/2 bočice ekstrakta ruma
Za fil:
- 2 jajeta
- 6 kašika šećera
- 125 g margarina
- 150 g mlevenih lešnika
- 1/2 bočice ekstrakta ruma
- 200 g šlaga
- 2 dl mleka
Priprema
Kora:
- Umutiti jaja sa šećerom, dodati omekšali margarin i dobro umutiti. Na kraju umešati mlevene lešnike, rendanu koru i sok od limuna, te ekstrakt ruma.
- Smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore na 200ºC dok ne porumene.
Fil:
- Margarin umutiti sa šećerom, dodati jaja, rum i mlevene lešnike.
- Posebno ulupati šlag sa mlekom, pa ga lagano dodavati u prethodni krem neprekidno muteći.
- Tortu filovati na uobičajen način: kora, fil, kora, fil.
Recept Slađane Pavlović iz Bradarca