Sastojci:
Za koru:
125 g margarina
125 g šećera
1 vanil-šećer
3 jajeta
200 g brašna
1 prašak za pecivo
5 kašika mleka
Za fil:
1 gotov fil sa ukusom vanile
1 velika konzerva kompota od breskve
Za dekoraciju:
100 g šlaga
2 dl mleka
šaka prženih lešnika
ISPROBAJTE I… Vanila tart
Priprema:
Kora:
1. Margarin umutiti mikserom (na najvećoj brzini) da bude gladak.
2. Potom dodati šećer i vanil-šećer i nastaviti sa mućenjem dok se šećer ne otopi.
3. Dodavati jedno po jedno jaje neprekidno muteći (svako jaje mutiti oko pola minuta).
4. Na kraju naizmenično dodavati mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo, sve vreme muteći srednjom brzinom.
5. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen okrugli kalup, poravnati i peći u zagrejanoj rerni na 200*C oko 30 minuta. Gotovu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. Fil od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice i ostaviti ga da se ohladi.
Finlani postupak:
1. Preko gotove kore premazati tanak sloj fila, pa preko poređati kriške bresaka iz kompota. Zatim premazati drugu polovinu fila.
2. Umutiti šlag sa mlekom i premazati preko cele torte. Odgore posuti prženim lešnicima.
Recept Svetlane Žive iz Zrenjanina
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net