Sastojci:
2 pakovanja turskog keksa
200 g šećera u prahu
150 g margarina
1 l mleka
3 pudinga od vanile
9 kašika šećera
2 vanil-šećera
400 g šlag krema
400 ml kisele vode
ISPROBAJTE I… Venecija tortu
Priprema:
1. U 200 ml mleka razmutiti puding, a ostatak mleka zajedno sa šećerom staviti na šporet da prokuva.
2. Kada mleko provri, uliti razmućenu smesu i mešati dok se ne dobije puding željene gustine.
3. Ostaviti fil da se ohladi, a u drugoj posudi penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i vanil-šećerom. Na kraju mikserom sjediniti obe smese.
4. Umutiti 400 g šlag krema sa 400 ml kisele vode.
5. Na tacnu poređati keks u šest redova po četiri komada. Preko toga naneti 1/4 žutog fila, a zatim i 1/4 šlag krema. Postupak ponavljati sve dok se sav materijal ne potroši. Tortu dekorisati po želji.
Savet: Keks nije potrebno natapati, ali bi tortu trebalo napraviti dan raije kako bi keks omekšao, i kako bi se sastojci dobro sjedinili.
Recept Milice Vujović iz Atenice
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net