SASTOJCI:
Za koru:
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 1 vanil-šećer
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 1 l mleka
- 3 pudinga od jagode
- 3 kašike gustina
- 250 g šećera u prahu
- 1 margarin
- 500 g jagoda
Ostalo:
- 300 g jagoda
- 4 kesice šlaga
PRIPREMA: 1. Umutiti jaja i šećer pa dodati brašno, vanil-šećer i prašak za pecivo. Uliti u tepsiju i peći na 200 °C. Ispečenu koru ostaviti da se ohladi.
2. U proključalo mleko dodati razmućen puding i gustin.
3. Kada se fil ohladi, dodati omekšao margarin i šećer u prahu.
4. Zatim dodati jagode i lagano promešati fil.
5. Iseckati 300 g jagoda i umutiti šlag prema uputstvu sa kesice.
6. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, iseckane jagode, fil, šlag.
Recept Nevenke Simić iz Novog Sada