Torte & kolači
  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte
Torta s grejpfrutom i narandžom
Čokoladna parfe torta 
Spiralna voćna torta 
Šarlota s kestenom i dunjom
Kamelija torta
Piškota torta
Šarena torta
Elza torta
Brza jafa torta
Svilena keks torta

Torte & kolači

  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte

Torta od pirinča sa jabukama

SASTOJCI

  • 250 g pirinča
  • 8 dl mleka
  • 1/2 šipke vanile
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 4 jabuke
  • sok od 1/2 limuna
  • malo džema
  • bademi ili orasi poželji
  • so

PRIPREMA:

1. U vreloj vodi kuvati 5 min. pirinač i malo soli. Zatim procediti pirinač od suvišne tečnosti.

2. U mleku skuvati 100 g šećera i vanilu pa umešati bareni pirinač. Uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok tečnost ne ispari.

3. Kada se sutlijaš prohladi, umešati žumanca i umućena belanca.

4. Masu sipati u podmazan i brašnom posut pleh te peći na 150 °C 30 minuta.

5. Oljuštene jabuke iseći napola.

6. U 2 dl vode kuvati jabuke sa 100 g šećera i sokom od pola limuna dok ne omekšaju.

7. Na koru naneti jabuke, premazati ih džemom i posuti prženim bademima iseckanim na listiće

Recept Vesne Filipović iz Idvora

Torta od pirinča sa jabukama was last modified: December 20th, 2017 by gorananicic
pirinač
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Kapućino torta
next post
Torta sa jabukama

Slatkiši koji se ne zaobilaze

Pomorandža torta

Svilena keks torta

Brza torta

Punjena torta

Batida sa breskvama

Mak torta s breskvama 


Potražite na kioscima

Najnoviji recepti

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Torta s grejpfrutom i narandžom

  • Čokoladna parfe torta 

  • Spiralna voćna torta 

  • Čizkejk s narandžama 

Vama najdraži

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Čokoladna parfe torta 

  • Torta s grejpfrutom i narandžom

  • Zakova torta

  • Spiralna voćna torta 

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest

@2018 - Color Media International. All Right Reserved.


Back To Top