Torte & kolači
  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte
Torta s grejpfrutom i narandžom
Čokoladna parfe torta 
Spiralna voćna torta 
Šarlota s kestenom i dunjom
Kamelija torta
Piškota torta
Šarena torta
Elza torta
Brza jafa torta
Svilena keks torta

Torte & kolači

  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Kolači

Hilandarske čokoladne kocke

SASTOJCI:

  • 200 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 300 g brašna
  • 150 g suvog grožđa
  • 1 dl ulja
  • 2,5 dl kisele vode
  • 1 limun
  • 1 prašak za pecivo
  • malo cimeta
  • 2 štangle čokolade
  • 200 g meda
  • 50 g oraha

PRIPREMA:

1. Suvo grožđe i orahe iseći na sitne komade, a koru od limuna i čokoladu izrendati.

2. U odgovarajućoj posudi sjediniti šećer, mlevene orahe, brašno, suvo grožđe, ulje, kiselu vodu, koru i sok od limuna, prašak za pecivo, malo cimeta i čokoladu.

3. Pleh obložiti papirom za pečenje pa sipati pripremljenu smesu.

4. Kolač peći u rerni 220 °C.

5. Gotov kolač premazati medom i posuti iseckanim orasima pa vratiti u rernu da se peče još 5 min.

6. Kolač iseći na kocke i po želji preliti toping čokoladom. 3. 2. 1.

Ovaj kolač je posan, ali veoma ukusan. Prijatno!

Recept Nataše Grujin iz Pećinaca

Hilandarske čokoladne kocke was last modified: January 15th, 2018 by gorananicic
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Šubarice sa ”jafa” keksom
next post
Kolač sa jabukama

Slatkiši koji se ne zaobilaze

Susam kocke s lešnicima

Čoko-krem mafini

Američki san

Bundeva kuglice

Kolač sa jagodama

Sendvič keks


Potražite na kioscima

Najnoviji recepti

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Torta s grejpfrutom i narandžom

  • Čokoladna parfe torta 

  • Spiralna voćna torta 

  • Čizkejk s narandžama 

Vama najdraži

  • Čokoladna parfe torta 

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Torta s grejpfrutom i narandžom

  • Nugat torta

  • Spiralna voćna torta 

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest

@2018 - Color Media International. All Right Reserved.


Back To Top