Sastojci:
200 g šećera
180 g margarina
250 g posnog keksa
250 g seckanih lešnika
100 g suvog grožđa
100 g žele bombona
3 kašike meda
Za glazuru:
200 g bele posne čokolade
5 kašika ulja
ISPROBAJTE I… Posne medene kocke
Priprema:
1. U šerpu staviti šećer da se karamelizuje i dobije zlatnožutu boju.
2. Dodati margarin i mešati dok se ne otopi i ne izjednači sa šećerom.
3. Skloniti s ringle, dodati grubo izlomljen keks, iseckane lešnike, suvo grožđe, med i žele
bombone. Izjednačiti smesu, pa formirati pravougaonik na plehu obloženom folijom. Ostaviti da se ohladi.
4. Otopiti belu čokoladu s uljm na laganoj vatri, pa time preliti kolač. Seći na kocke i služiti.
Recept Nevene Milovanović iz Leskovca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net