Torte & kolači
  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte
Torta s grejpfrutom i narandžom
Čokoladna parfe torta 
Spiralna voćna torta 
Šarlota s kestenom i dunjom
Kamelija torta
Piškota torta
Šarena torta
Elza torta
Brza jafa torta
Svilena keks torta

Torte & kolači

  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte

Starinska punč torta

Sastojci:
Za koru:
27 jaja
27 kašika šećera
2 praška za pecivo
27 kašika brašna
Za fil:
4 belanceta
8 kašika šećera
4 kašika džema od kajsija
Za preliv:
1 l vode
200 g šećera
1 ekstrakt maline
1 ekstrakt ruma
Za glazuru:
1/2 ekstrakta malina
80 g margarina
250 g šećera u prahu
3 kašike vode
Ostalo:
500 g oraha
500 g suvog grožda
100 g otpljene čokolade

ISPROBAJTE I… Krem tortu

Priprema:
Kore:
1. Umutiti 9 belanaca da se dobije gust šam, dodati 9 kašika šećera, zatim dodati jedno po jedno žumance, 9 kašika brašna i 1/2 kesice praška za pecivo.
2. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u rerni zagrejanoj na 150°C oko 30 minuta.
3. Na isti način ispeći još dve kore.
Fil:
1. Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg, pa kuvati na pari dok se šećer ne istopi. Na kraju dodati džem od kajsija, pa sve dobro sjedinti.
Preliv:
1. Skuvati vodu sa šećerom i ostaviti da se ohladi.
2. Zatim 750 ml preliva podeliti na dva dela: u jedan dodati ekstrakt od malina a u drugi ekstrakt od ruma.
3. U ostatak preliva (250 ml) ne dodavati aromu.
Finalni postupak:
1. Koru staviti na tacnu, posuti je sirupom bez arome da bude dobro natopljena, pa je premazati polovinom fila.
2. Drugu koru preseći napola. Jednu polovinu iseći na jednake kocke, a drugu polovinu kore izdrobiti i pomešati s mlevenim orasima, suvim grožđem, otopljenom čokoladom i sirupom od ruma i malina da masa bude srednje meka.
3. Slagati kocku od kore, pa formirati kocku od smese s orasima. Naizmenično ređati žuto-braon kocke da se dobije izgled šahovske table.
4. Preko šah kore, naneti drugi deo fila i koru prelivenu sirupom.
5. Tortu ostaviti u frižider da se stegne.
6. Otopiti margarin u šerpici, dodati šećer u prahu, vodu i malo ekstrakta od malina. Sve dobro izmešati mikserom na najmanjoj brzini pa tortu preliti glazurom. Dekorisati šlagom po želji.

Recept Vesne Valihore Filipović iz Bačkog Petrovca

Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Starinska punč torta was last modified: July 3rd, 2018 by Aleksandra Dudvarski
punč tortarum tortastarinska punč torta
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Šareni mafini
next post
Keks sa kockicama čokolade

Slatkiši koji se ne zaobilaze

Čokoladna torta

Torta “Belo jutro”

Šarlota s kestenom i dunjom

Kuglica torta

Čoko-puding torta

Markiza


Potražite na kioscima

Najnoviji recepti

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Torta s grejpfrutom i narandžom

  • Čokoladna parfe torta 

  • Spiralna voćna torta 

  • Čizkejk s narandžama 

Vama najdraži

  • Čokoladna parfe torta 

  • Šubarice sa ”jafa” keksom

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Šlag torta sa kiselom pavlakom

  • Eurokrem baklava

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest

@2018 - Color Media International. All Right Reserved.


Back To Top