Sastojci:
2 lista oblande
700 g šećera
3 dl vode
3 kesice želatina
200 g žele bombona
Priprema:
1. Žele bombone iseckati na kockice.
2. U većoj plastičnoj posudi razmutiti želatin sa 1 dl vode.
3. Potom u šerpi na blagoj temperaturi ušpinovati 2 dl vode sa 700 g šećera, mešati i ostaviti da vri najviše 5 minuta (tek da počne da se lepi).
4. Odmah zatim ušpinovani šećer preliti u posudu sa želatinom pa mutiti mikserom dok smesa potpuno ne pobeli i ne učvrsti se (mutiti 10-15 minuta).
5. Preko jednog lista oblande preliti pripremljenu smesu, a odgore posuti seckanim žele bombonama.
6. Preklopiti drugim listom oblande, blago pritisnuti dlanom da se zalepi te ostaviti da se stegne do sutra.
Komentar:
Kolač se priprema brzo, ali je veoma važno da se šećer dobro ušpinuje. Osim toga, umesto žele bombona možete dodati orahe, lešnike, čokoladu, prehrambenu boju po želji… Pustite mašti na volju!
Recept Slave Todorovića iz Velike Plane
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net