Sastojci:
* 5 jaja
* 450 g brašna
* 300 g šećera + 4 kašike
* 1 dl ulja
* 500 ml gustog soka od krušaka
* 10 g rum šećera
* 1 prašak za pecivo
* 1 kg krušaka
* 2 belanceta
ISPROBAJTE I… Kolač za tili čas
Priprema:
1. Oljuštiti kruške i iseckati ih na kockice.
2. Umutiti jaja sa šećerom, pa postepeno dodavati brašno pomešano s praškom za pecivo. Zatim uliti ulje i sok od krušaka pa sastojke dobro izmešati.
3. U podmazan pleh sipati prethodno pripremljenu smesu, a preko nje ravnomerno poređati iseckane kruške i posuti ih rum šećerom. Kolač peći na 180°C oko 30 minuta.
4. Umutiti šne od dva belanceta i 4 kašike šećera, time preliti krušake i peći sve zajedno još desetak minuta na nižoj temperaturi da se šne osuši. Kolač iseći na kocke i poslužiti.
Recept Vesne Zlatanović iz Beograda
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net