Torte & kolači
  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte
Torta s grejpfrutom i narandžom
Čokoladna parfe torta 
Spiralna voćna torta 
Šarlota s kestenom i dunjom
Kamelija torta
Piškota torta
Šarena torta
Elza torta
Brza jafa torta
Svilena keks torta

Torte & kolači

  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte

Kapri torta

SASTOJCI:

Za koru:

  • 10 belanaca
  • 500 g šećera
  • malo limunovog soka

Za fil I:

  • 10 žumanaca
  • 6 jaja
  • 700 g šećera
  • 375 g ”classic” margarina

Za fil II:

  • 400 g šećera
  • 4 dl vode
  • 400 g jagoda
  • 3 pudinga od jagoda

Ostalo:

  • 400 g slatke pavlake
  • 200 g čokolade
  • malo ulja
  • 2 kesice šlaga

PRIPREMA:

1. Umutiti mikserom belanca u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer. Kada se šećer istopi, dodati malo limunovog soka.

2. Smesu izliti u pleh obložen papirom i na 150 °C sušiti koru 90 min.

3. Umutiti žumanca, jaja i šećer pa kuvati na pari.

4. U ohlađen fil I umutiti margarin.

5. Ušpinovati šećer sa 4 dl vode pa dodati jagode i puding razmućen u malo vode (fil II).

6. Posebno umutiti slatku pavlaku prema uputstvu sa pakovanja.

7. Napraviti glazuru: istopiti čokoladu sa malo ulja. 8. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil I, fil II, slatka pavlaka, glazura, šlag.

Recept Milice Stanković iz Bogatića

Kapri torta was last modified: December 27th, 2017 by gorananicic
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Voćna torta
next post
Bojanina torta

Slatkiši koji se ne zaobilaze

Svečana piramida

Tiramisu torta s malinama

Banana split torta

Krem torta

Kremisimo torta

Bombastična torta


Potražite na kioscima

Najnoviji recepti

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Torta s grejpfrutom i narandžom

  • Čokoladna parfe torta 

  • Spiralna voćna torta 

  • Čizkejk s narandžama 

Vama najdraži

  • Čokoladna parfe torta 

  • Šubarice sa ”jafa” keksom

  • Šlag torta sa kiselom pavlakom

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Eurokrem baklava

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest

@2018 - Color Media International. All Right Reserved.


Back To Top