Sastojci:
5 jabuka
cimet po ukusu
2 kašike meda
kora od 1 limuna
kora od 1 pomorandže
1 kašika pšeničnih klica
200 g oraha
100 g višanja
50 g suvog grožđa
brašna po potrebi
griza po potrebi
ISPROBAJTE I… Integralni kolač
Priprema:
1. Jabuke oljuštiti, narendati u dublju činiju i posuti cimetom po ukusu.
2. Dodati med, orahe i suvo grožđe pa lagano promešati.
3. Zatim narendati koru limuna i pomorandže i iscediti sok.
4. Umešati pšenične klice i višnje, pa dodati brašna i griza po potrebi tek da upiju višak tečnosti.
5. Dobro promešati kako bi se dobila kompaktna smesa.
6. Pripremljenu smesu ravnomerno rasporediti u nauljen pleh i peći na 200°C dok ne porumeni.
7. Kada se ohladi, iseći na oblik po želji i poslužiti.
Recept Nataše Nikolić iz Požarevca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net