Torte & kolači
  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte
Torta s grejpfrutom i narandžom
Čokoladna parfe torta 
Spiralna voćna torta 
Šarlota s kestenom i dunjom
Kamelija torta
Piškota torta
Šarena torta
Elza torta
Brza jafa torta
Svilena keks torta

Torte & kolači

  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
malina
Torte

Torta sa malinama

SASTOJCI

Za koru:

  • 18 belanaca
  • 1,2 kg šećera
  • 3 kašike brašna
  • 9 kašika griza
  • 3 kašike sirćeta

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 6 vanil-šećera
  • 10 kašika brašna
  • 2 margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 18 žumanaca

Ostalo:

  • 1 kg svežih malina
  • 600 g šlaga

PRIPREMA

1. Umutiti čvrstu penu od belanaca, dodati šećer, brašno, sirće i griz te promešati varjačom. Od dobijene smese ispeći 3 kore na 200 °C.

2. U mleku skuvati šećer, vanil- -šećer, brašno i žumanca

. 3. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa postepeno dodavati ohlađeni fil.

4. Umutiti šlag krem i pola mase ostaviti sa strane za dekoraciju.

5. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, maline, šlag, kora, fil, maline, šlag, kora.

6. Gotovu tortu premazati šlagom.

Recept Božane Gorče iz Novog Bečeja

Torta sa malinama was last modified: December 18th, 2017 by gorananicic
maline
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Kremisimo torta
next post
Torta beli anđeo

Slatkiši koji se ne zaobilaze

Koštanina torta

Keks torta s malinama i čokoladom

Čoko-torta

Banana torta

Labudovo gnezdo

Nugat torta sa višnjama


Potražite na kioscima

Najnoviji recepti

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Torta s grejpfrutom i narandžom

  • Čokoladna parfe torta 

  • Spiralna voćna torta 

  • Čizkejk s narandžama 

Vama najdraži

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Čokoladna parfe torta 

  • Šlag torta sa kiselom pavlakom

  • Zakova torta

  • Elza torta

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest

@2018 - Color Media International. All Right Reserved.


Back To Top