Torte & kolači
  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte
Torta s grejpfrutom i narandžom
Čokoladna parfe torta 
Spiralna voćna torta 
Šarlota s kestenom i dunjom
Kamelija torta
Piškota torta
Šarena torta
Elza torta
Brza jafa torta
Svilena keks torta

Torte & kolači

  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte

Torta od četiri jajeta

SASTOJCI:
Za koru:
4 jaja
24 kašike šećera
24 kašike mleka
26 kašika brašna
2 kašike kakaoa
2 praška za pecivo
Za fil:
1 l mleka
18 kašika šećera
1 ”classic” margarin
200 g čokolade za kuvanje
400 g mlevenih oraha

PRIPREMA

1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, dodati šećer, brašno, mleko, kakao i prašak za pecivo pa promešati.

2. Smesu podeliti na dva dela i ispeći kore u podmazanom i brašnom posutom plehu na 200 °C.

3. Gotove kore preseći na dva dela.

4. Skuvati mleko sa šećerom i skloniti sa ringle. Zatim dodati omekšao margarin, čokoladu i mlevene orahe te promešati.

5. U šerpu staviti koru, sipati pripremljeni fil, pa naizmenično slagati kore i fil tako da na kraju bude fil.

6. Tortu staviti u frižider da se ohladi, prevrnuti je na tacnu, posuti mlevenim orasima i dekorisati po želji.

Recept Nataše Grujin iz Pećinaca

Torta od četiri jajeta was last modified: December 14th, 2017 by gorananicic
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Austrijski kuglof
next post
Puding torta

Slatkiši koji se ne zaobilaze

Voćna torta

Policajac torta

Sočna čoko-keks torta

Punjena torta

Pobednička torta

Čoko-puding torta


Potražite na kioscima

Najnoviji recepti

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Torta s grejpfrutom i narandžom

  • Čokoladna parfe torta 

  • Spiralna voćna torta 

  • Čizkejk s narandžama 

Vama najdraži

  • Čokoladna parfe torta 

  • Šubarice sa ”jafa” keksom

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Šlag torta sa kiselom pavlakom

  • Eurokrem baklava

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest

@2018 - Color Media International. All Right Reserved.


Back To Top