Torte & kolači
  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte
Torta s grejpfrutom i narandžom
Čokoladna parfe torta 
Spiralna voćna torta 
Šarlota s kestenom i dunjom
Kamelija torta
Piškota torta
Šarena torta
Elza torta
Brza jafa torta
Svilena keks torta

Torte & kolači

  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte

Torta od četiri jajeta

SASTOJCI:
Za koru:
4 jaja
24 kašike šećera
24 kašike mleka
26 kašika brašna
2 kašike kakaoa
2 praška za pecivo
Za fil:
1 l mleka
18 kašika šećera
1 ”classic” margarin
200 g čokolade za kuvanje
400 g mlevenih oraha

PRIPREMA

1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, dodati šećer, brašno, mleko, kakao i prašak za pecivo pa promešati.

2. Smesu podeliti na dva dela i ispeći kore u podmazanom i brašnom posutom plehu na 200 °C.

3. Gotove kore preseći na dva dela.

4. Skuvati mleko sa šećerom i skloniti sa ringle. Zatim dodati omekšao margarin, čokoladu i mlevene orahe te promešati.

5. U šerpu staviti koru, sipati pripremljeni fil, pa naizmenično slagati kore i fil tako da na kraju bude fil.

6. Tortu staviti u frižider da se ohladi, prevrnuti je na tacnu, posuti mlevenim orasima i dekorisati po želji.

Recept Nataše Grujin iz Pećinaca

Torta od četiri jajeta was last modified: December 14th, 2017 by gorananicic
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Austrijski kuglof
next post
Puding torta

Slatkiši koji se ne zaobilaze

Šlag torta sa kiselom pavlakom

Banana torta

Aleksander torta

Napolitano torta

Dvorac torta

Piškota torta


Potražite na kioscima

Najnoviji recepti

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Torta s grejpfrutom i narandžom

  • Čokoladna parfe torta 

  • Spiralna voćna torta 

  • Čizkejk s narandžama 

Vama najdraži

  • Zakova torta

  • Šlag torta sa kiselom pavlakom

  • Baklava sa kokosom

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Posna Moskva šnit torta

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest

@2018 - Color Media International. All Right Reserved.


Back To Top