Sastojci:
500 g brašna
1,5 prašak za pecivo
5 kašičica kakaoa
100 g rendane čokolade
4 jajeta
2 dl ulja
300 g šeæera
4,5 dl mleka
500 g svežih višanja (ili iz kompota)
malo masti za podmazivanje
Za glazuru:
200 g èokolade
nekoliko kašika ulja
ISPROBAJTE I… Švarcvald tortu
Priprema:
1. Umutiti jaja sa šeæerom pa polako dodati mleko i ulje.
2. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i kakaom te varjačom lagano umešati u prethodnu smesu.
3. Na kraju dodati rendanu čokoladu i višnje.
4. Tepsiju podmazati mašću i posuti brašnom, a potom uliti smesu i peæi u zagrejanoj rerni na 200 *C oko 25 minuta.
5. Kada je kolač pečen, izvaditi ga iz tepsije i preliti otopljenom čokoladom sa malo ulja.
Recept Valerije Sekereš iz Zrenjanina
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net