Sastojci:
3 šolje (2 dl) brašna
1 šolja masti ili margarina
1 šolja pavlake
1 prašak za pecivo
narendana kora 1 limuna
Za fil:
4 kašike pekmeza od kajsija
4 kašike pekmeza od šljiva
4 kašike eurokrema
šećer u prahu za posipanje
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Najpre narendati limun. Potom u istu posudu dodati mast ili margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i sve dobro promešati.
2. U smesu dodati kiselu pavlaku i brašno, prašak za pecivo, pa umesiti meko glatko testo.
3. Podeliti testo na dva jednaka dela, a zatim svaki oklagijom razvući što tanje. Iseći ga na trake (od jednog dela treba dobiti šest traka), pa dve nafilovati pekmezom od kajsija, dve pekmezom od šljiva i dve eurokremom. Isti postupak ponoviti i sa drugim delom testa.
4. Zamotati svaku traku u dugačak rolat pa ga iseći na manje štrudlice.
5. Poređati ih u pleh preko papira za pečenje i peći na 200°C oko 30 minuta. Gotove štrudlice dok su još tople uvaljajte u šećer u prahu i poslužiti.
Recept Ljubice Majer iz Zrenjanina
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!