SASTOJCI
Za testo
- 1/2 šolje mleka
- 300 g brašna
- 120 g ”dijavit” margarina
- 5 kašika šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1/3 svežeg kvasca
Za fil:
- 60 g margarina
- 4 kašike žutog šećera
- 1 kašičica cimeta
- 150 g mlevenih oraha
PRIPREMA:
1. U odgovarajuću posudu staviti mleko, brašno, 120 g margarina, šećer, so i kvasac pa umesiti testo.
2. Testo pokriti krpom i ostaviti da odstoji. 3. Fil: sjediniti orahe, omekšali margarin, žuti šećer i cimet.
4. Testo razviti oklagijom, premazati ga filom i uviti. Zatim napraviti venac i staviti ga u pleh obložen papirom za pečenje.
5. Venac zaseći nožem praveći kriške ali ne do kraja. Svaki drugi komad pomeriti prema sredini tepsije.
6. Venac peći na 180 °C 20 min.
Recept Radmile Radoičić iz Novog Sada