Sastojci:
2 jajeta
100 g šećera
300 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
1 kašičica đumbira u prahu
2 kašike kakaoa
1 pomorandža
1 banana
1 jabuka
100 g višanja
50 g suvog grožđa
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Koru pomorandže narendati u činijicu, a ostatak pomorandže iseći na sitne komade.
2. Bananu i jabuku oljuštiti, pa i njih sitno iseckati.
3. U dubljoj posudi pomešati brašno s praškom za pecivo, cimetom, đumbirom u prahu i kakaom.
4. Posebno penasto umutiti jaja postepeno dodajući šećer, a zatim polako dodavati mešavinu brašna i mešati dok se smesa ne ujednači.
5. Na kraju dodati iseckano voće, višnje, suvo grožđe i narendanu koru pomorandže te promešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili.
6. Dublji pravougaoni kalup obložiti papirom za pečenje, a zatim sipati pripremljenu smesu.
7. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta.
8. Pečen hleb ostaviti da se prohladi, a zatim ga izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi u potpunosti.
9. Iseći ga na šnite i poslužiti uz mleko ili čaj.
Recept Irene Cvetković iz Vlasotinca
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net