SASTOJCI
- 1 kg brašna tipa 400
- 2 kašike margarina
- 4 kašike ulja
- 8 kašika vinskog sirćeta
- 1/2 kvasca
- 1 kašika šećera
- tople vode po potrebi
- 250 g voća po izboru
- so
- 1 vanil-šećer
PRIPREMA
1. Staviti brašno u posudu za mešanje i u sredini napraviti rupu pa sipati istopljeni margarin i ulje. Dodati mlaku vodu, so, kvasac, šećer i vinsko sirće pa umesiti testo.
2. Podeliti testo na 4 jufke te svaku jufku razvući oklagijom.
3. Razvučeno testo premazati uljem, naneti voće po izboru i saviti u štrudlu.
4. Gotovu savijaču pomoću stolnjaka prebaciti u podmazanu tepsiju, namazati je margarinom i peći na 200 °C 30-45 min.
5. Gotovu štrudlu iseći na kriške i posuti vanil-šećerom.
Recept oca Ilariona Đurice iz Zemuna