SASTOJCI
Za testo:
- 1 ”dijavit” margarin
- 1 jaje
- 2 žumanca
- 1 kvasac
- 2 dl mleka
- 2 kašike šećera
- 500 g brašna
Za nadev:
- 2 belanca
- 200 g šećera
- 150 g mlevenih oraha
Ostalo:
- 1 vanil-šećer
- šećer u prahu
PRIPREMA
1. Umutiti margarin, celo jaje i žumanca.
2. Razmutiti kvasac sa toplim mlekom i šećerom. Poklopiti i ostaviti 15 minuta da naraste.
3. Nadošao kvasac sipati u margarin i jaja, promešati i dodati brašno. Umesiti glatko testo i podeliti ga na 40 ili više loptica.
4. Umutiti belanca i šećer, pa dodati mleveni orah i promešati.
5. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i na nju staviti nadev.
6. Oblikovati ružice, poređati ih u podmazan pleh i peći na 200 ºC 15 minuta.
7. Pečene ružice posuti šećerom u prahu i vanil-šećerom.
Recept Miroslave Gave iz Dolova