Sastojci:
Za kalupe:
3 manja balona
250 g čokolade
3 kašike likera od jagode
Za fil:
800 ml mleka
2 pudinga od slatke pavlake
2 kašike brašna
6 kašika šećera
125 g margarina
2 kašike mleka u prahu
Ostalo:
100 g mlevenog keksa
voće po želji (maline, jagode)
voćni roleri
čokolada
ISPROBAJTE I… Čizkejk u čaši
Priprema:
Kalupi:
1. Istopiti čokoladu na pari, dodati liker i umešati da se smesa dobro ujednači.
2. Na pleh obložen papirom za pečenje naneti topljenu čokoladnu tako da formira postolja za čaše. Čokolada ne treba da bude prevruća kako baloni ne bi popucali.
2. Balone umočiti u čokoladu i staviti ih na postolja. Ostaviti da odstoji u frižideru oko 5 minuta, potom izvaditi balone i postupak ponoviti još dvaput.
Kad se čokolada dobro ohladi i stegne, makazama polako izduvati balone.
Fil:
1. U 200 ml mleka rastvoriti puding i brašno, a ostatak staviti da provri sa šećerom.
2. Sipati pripremljenu mešavinu u mleko i mešati dok se ne zgusne, a zatim ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti margarin s mlekom u prahu i sjediniti s ohlađenim filom.
Finalni postupak:
1. Na dno čokoladne čaše staviti voće, zatim naliti fil, posuti ga mlevenim keksom, pa opet naneti sloj pudinga.
2. Pre služenja staviti u frižider da se dobro ohladi. Dekorisati voćnim rolerima, rendanom čokoladom ili nečim po želji.
Komentar: Čokoladne čaše možete napuniti i sladoledom.
Recept Anite Cvetković iz Vlasotinca
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!