Sastojci:
200 ml vode
200 ml kisele vode
100 ml ulja
2 vanil-šećera
½ kocke kvasca
2 kašike šećera
200 g margarina
brašna po potrebi
200-300 g džema po želji
Isprobajte i…
Kroasan kifle sa slatkim od jagoda
Priprema:
1. U malo mlake vode izmrviti kvasac sa šećerom.
2. Preostalu vodu sipati u dublju posudu, pa dodati vanil-šećer, kiselu vodu i ulje.
3. Ubaciti nadošli kvasac, pa uz postepeno dodavanje brašna po potrebi umesiti glatko testo.
4. Podeliti testo na 9 loptica, te svaku rastanjiti oklagijom.
5. Premazivati svaki deo testa margarinom i ređati jedan na drugi. Poslednje testo ne premazivati.
6. Zatim sve rastanjiti oklagijom, pa iseći najpre na 4 dela, a potom na 8.
7. Na svaki deo staviti pomalo džema, te umotati u kroasan.
8. Poređati kroasane u pleh obložen pek-papirom i ostaviti ih da odstoje 2 sata.
9. Peći na 200°C dok ne porumene.
Recept Maje Ćirić iz Modrice
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net